Muistoissani elää pieni poika. Muistan hänen hymynsä, irvistyksensä, peikkokorvansa ja ensimmäisen itsenäisen käännähtämisen selältä mahalleen. Muistan hänen syntymänsä - ja kuolemansa. Muistojeni kautta elän tätä hetkeä nauttien uudesta mahdollisuudestani olla äiti, kahden tyttölapsen äiti. Elämä kulkee muistoista haaveisiin.

tiistai 2. elokuuta 2011

Ideoita rakentamiseen

Piipahdimme Kokkolassa asuntomessuilla katsastamassa rakentamisen uusimmat trendit ja nappaamassa ideoita omaan projektiimme. Joitakin ideoita sentään tarttui matkaan, vaikka melko outoja ja erikoisiakin ratkaisuja siellä nähtiin.

Ensinnäkin silmiini pisti huoneiden pienet koot. Keittiön ja olohuoneen liitoksessa oleskelutilan osuus jäi monissa kohteissa kovin pieneksi. Olohuoneisiin mahtui yksi iso divaanisohva, ja tv:n saattoi avata varpaillaan nousematta sohvalta. Haluan, että olohuoneessa mahtuu seurustelemaan vieraiden kanssa kunnolla, eikä niin, että istutaan yhdellä ainoalla sohvalla kylki-kyljessä ja illan päätteeksi huomataan niskan lukkiutuneen toiselle puolelle kasvot sivulle päin. Ainakin kannattaa valita paikkansa vieraiden keskeltä, jolloin pääsee harjoittamaan niskaansa molempiin suuntiin.

Selvästikin ylisuuret hallimaiset tilat ovat taas jääneet energiatehokkuuden jalkoihin, mikä onkin järkevää, mutta kyllä itse haluan hivenen enemmän tilaa ympärilleni.


 Toinen ihmetystä aiheuttava seikka oli wc-tilojen säilytystilan ja laskutasojen puute. Wc:ssä oli vain pesuallas, jonka alla tavallinen allaskaapisto ja ehkä joku pieni yläkaappi. Ilmeisesti omassa wc:ssäni on aivan liikaa ylimääräisiä ja turhia purnukoita ja purtiloita, sillä näihin kalusteisiin ne eivät ikimaailmassa mahtuisi. Mielestäni myös laskutilaa tarvitaan.

Tylsä ja vanhanaikainen.
Tässä enemmän makuuni.


Keittiöt kohteissa olivat melko tavallisia. Paljon oli valkoisia peiliovellisia kaapistoja. En löytänyt yhtään mieleistä keittiömallia omaan kotiini. 

Liian valkoinen, mutta kiva led-valo.

Liian musta, mutta hieno laatta.

Väritykset kodeissa olivat kauniita ja harmonisia - minun makuuni. Paitsi yksi kohde, jossa sisätiloissa piti pitää aurinkolasit päässä, jottei valkoinen väri päässyt sokaisemaan, kun taas ulkosaunaan mennessä piti tunnustella käsikopelolla, missä mustassa wc:ssä on musta pytty ja mustalla seinällä musta suihku; mielenkiintoinen valinta.

Häikäisevä valkeus.

Etsi kuvasta pytty.

Fototapetteja oli paljon, ja muutenkin erikoistehosteisia seiniä. 
Niistä sai kaivettua joitain ideoita, joita haluamme jalostaa omaan kotiimme. Myös laattojen asettelussa oli uusia malleja, joita aion hyödyntää. Mieleen jäi myös raakalaudasta tehdyt ovenpielet. 

Hienot ovenpielet.
Rohkea, mutta näyttävä.
Keittiön kaapistoista asti kiertävä puu.
Jännä seinä.



Led-valoja oli käytetty kohteissa paljon: keittiön kaapistojen päällä ja alla, työtasojen alla, takan päällä, peilin takana, jne... Nykyisessä kodissammekin olemme tehokkaasti hyödyntäneet näitä valoja ja nyt saimme rutkasti lisää ideoita, minne kaikkialle led-valoja voimmekaan asentaa uudessa kodissa.



Led-valoja.
Sisustusähky tässä kyllä iskee, kun mahdollisuuksia on niin paljon. Ennen messuja mielessä oli jo tietynlainen kuva tulevasta kodistamme ja messuilla sitten halusinkin sulkea silmäni uusilta ideoilta. Olin jo päättänyt, että sisustuksemme tulee olemaan tietyn värinen ja keittiö tietynlainen. Oikein alkoi harmittaa, kun suunnitelmat ja mielikuvat lähtivätkin uusille urille ja ideat rönsyämään. Nyt en enää tiedäkään, mitä haluan.

Onneksi itse sisustusvaiheeseen on vielä hyvin pitkä matka, joten suunnitelmat ja mielikuvat ehtivät muuttua vielä moneen kertaan. Vaikka jossain vaiheessahan ne lopulliset päätökset on tehtävä, ja jossain vaiheessa tehdyt päätökset alkavat kuitenkin kyllästyttää, kun muoti ja trendit muuttuvat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti