Muistoissani elää pieni poika. Muistan hänen hymynsä, irvistyksensä, peikkokorvansa ja ensimmäisen itsenäisen käännähtämisen selältä mahalleen. Muistan hänen syntymänsä - ja kuolemansa. Muistojeni kautta elän tätä hetkeä nauttien uudesta mahdollisuudestani olla äiti, kahden tyttölapsen äiti. Elämä kulkee muistoista haaveisiin.

sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Hyvä mieli tulee, kun...



Jenni antoi haasteen, joten täältä pesee!

Listaa asioita, jotka tuovat hyvää mieltä. Ihan sekalaisessa järjestyksessä. Haasteeseen kuuluu jakaa vähintään kymmenen hyvän mielen asiaa (jos saa haasteen uudelleen, niin ainakin viisi lisää). Anna eteenpäin viidelle bloggaajalle. Kerro heille, että he ovat saaneet haasteen, sekä mainitse haasteen antaja postauksessasi (linkitä, jos hänen bloginsa on julkinen).

Hyvä mieli tulee, kun elämänsä ilot ja surut saa jakaa oman perheensä kanssa. Ja tietysti myös ystävien.

Hyvä mieli tulee, kun on oma koti, jossa on hyvä olla. Koti on se peruskivi, johon kaikki tämän haasteen yhdeksän muutakin kohtaa pohjautuvat.

Hyvä mieli tulee, kun keksii loistavan idean, jolla tavaralle saadaan uusi käyttötarkoitus tai parempi säilytyspaikka. Kotonani juuri mikään esine tai huonekalu ei ole sen lopullisella paikallaan, vaan kuljen esine kädessäni huoneesta toiseen ja suunnittelen.

Hyvä mieli tulee, kun saan jotain uutta. Kukapa ei olisi hyvällä tuulella uusista kengistä tai sohvasta, mutta minulle riittää jo sekin, että esine on minulle uusi. Rakastan vanhoja huonekaluja, joilla on jo tarina kerrottavanaan. Ja rakastan miestäni, joka toteuttaa ideoitani, nikkaroi ilmoitustaulun tai viinipullotelineen ja kunnostaa vanhan huonekalun. Hyvä mieli tulee, kun on saanut jotain uutta edullisesti tai itse tekemällä. Kalliista ostoksesta tulee lähinnä paha mieli.

Hyvä mieli tulee, kun saa otettua itseään niskasta kiinni. Kun sen vain vielä oppisi. Siistissä kodissa on mukava olla, kun virkistävän lenkin jälkeen saa laittaa päälleen puhtaat vaatteet, eikä tekemättömät työt kaiherra mieltä.

Hyvä mieli tulee, kun aamuauringon kajossa nousee hakemaan jälleennäkemisen riemusta innostuvan lapsen väliimme viettämään kiireetöntä aamua.

Hyvä mieli tulee, kun voi ottaa lasillisen viiniä, kuunnella hyvää musiikkia ja pelata pasianssia kynttilänloisteessa. Ihan yksin.

Hyvä mieli tulee, kun saa tarjota ystäville vaikkapa tuoretta omenapiirakkaa.

Hyvä mieli tulee, kun saa lähteä jonnekkin - ja palata taas kotiin. Tykkään lähteä kylään, kauppaan, ajelulle; yksin tai yhdessä. Olen koti-ihminen, joka haluaa olla liikkeessä...

Hyvä mieli tulee, kun löytää kevään ensimmäiset leskenlehdet, tuntee keskikesän lämmön, ihailee syksyn väriloistoa tai saa kämmenelleen ensimmäsen lumihiutaleen. Se päivä, kun huomaat, ettet enää tarvitsekaan talvitakkia ja taas se päivä, kun saat kietoutua lämpimään untuvatakkiin. Vaihtelua rakastavan ja tavaroita paikasta toiseen siirtelevän naisen tekosyy kehittää jotain uutta.










Hyvä mieli voi löytyä melkein mistä vain, kunhan vain osaa etsiä.

En nyt varsinaisesti haasta mukaan muita kuin naapurini, jolla ei vielä ole omaa blogia, mutta jonka viimeistään nyt on pakko vastata haasteeseen, luoda blogi ja listata kymmenen hänen hyvän mielen käsityötään kaikkien nähtäville :)

1 kommentti:

  1. Ihania. Kiitos näistä, tulee hyvä mieli lukijallekin!

    VastaaPoista