Muistoissani elää pieni poika. Muistan hänen hymynsä, irvistyksensä, peikkokorvansa ja ensimmäisen itsenäisen käännähtämisen selältä mahalleen. Muistan hänen syntymänsä - ja kuolemansa. Muistojeni kautta elän tätä hetkeä nauttien uudesta mahdollisuudestani olla äiti, kahden tyttölapsen äiti. Elämä kulkee muistoista haaveisiin.

perjantai 16. maaliskuuta 2012

Kotiäidin päivän epäkohdat vol 1.

Miksi aivastus tulee aina silloin, kun suu on täynnä porkkanasosetta? Ja miksi juuri silloin olet pukenut päällesi valkoisen paidan...

Miksi äiti on väsyneimmillään juuri silloin, kun lapsi on päättänyt pysyä hereillä hinnalla millä hyvänsä? Ja miksi ylipäätään ihminen on kiukkuisimmillaan silloin, kun ei millään jaksaisi.

Miksi ne ihanimmat putiikit on sijoitettu niin, ettei niihin pääse lastenrattaiden kanssa? Huhuu kauppiaat, äidit haluavat päivisin kuluttaa aikaansa lapsia nukuttaessaan ja siinä sivussa voisi tulla jokunen heräteostoskin!

Miksi vaippapaketti, joka on ensin kääritty muoviin ja sitten vielä pahvilaatikkoon, on halvempi, kuin saman merkin vaipat pelkässä muovikääreessä? Pahvilaatikon hävittäminen on työlästä.

Miksi vanhempainvapaa loppuu, kun lapsi on 9 kuukauden ikäinen, vaikka niin pientä ei vielä oteta joka paikkaan hoitoon? Ja samalla oikeutta kotihoidontukeen ollaan lyhentämässä. Eli hallitus päättäköön jo, halutaanko äidit siis kotiin vai töihin?

Miksi ei ole olemassa rikkaharjaa ja -lapiota, mikä sopisi nätisti sisustukseen? Asettele nyt sininen SINI-tuote, tai vastaava, kauniisti olohuoneen keskipisteeseen valkoisen takan eteen.

Miksi parhaat ideat syntyvät aina silloin, kun sinulla ei ole tarvikkeita sen toteuttamiseen, mutta kauppaan mennessäsi olet jo unohtanut kaiken, mitä tarvitsisit?

Miksi kaikissa lasten leluissa ei ole ON/OFF-nappulaa? Ja pattereiden poistamiseen tarvitsee ensin löytää sopiva ruuvari.

Miksi kukaan ei käy kylässä silloin, kun sinulla olisi maljakossa tuoreita kukkia?

Selvä markkinarako: tähän kuvaan sopiva rikkaharjasetti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti